Wattitud | FAQ
VELO ELECTRIQUE
VELO ELECTRIQUE
1442
page-template-default,page,page-id-1442,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

FAQ


Hur fungerar elassistans?

Den elektriska assistansen aktiveras bara när du trampar på pedalerna. Så snart du slutar trampa, upphör elassistansen.

Våra modeller har 5 olika nivåer av hjälp. Maximal assistans avbryts automatiskt vid 25 km / h. Självklart kan du cykla snabbare än 25 km / h, men då utan elassistans. Du kan också välja att cykla helt utan elassistans.


Hur länge klarar sig batteriet på en laddning?

Du kan cykla ca 70-80 km i ECO mode med ett 17 Ah batteri, vilket oftast är tillräckligt för det vardagliga bruket. Dock påverkas distansen av saker som tex, kyla (kan minska distansen upp till 50%), terräng, förarens vikt m.m. Våra cyklar är utrustade med litiumbatterier (LI ION) som är mycket kraftfullare än de ledande batterierna. Våra batterier lider inte av ”minneseffekt” och kan laddas mer än 900 gånger.


Hur laddar jag batteriet?

En laddare medföljer och du behöver bara ansluta den till ett ”vanligt” vägguttag. Du kan antingen ladda batteriet direkt på cykeln eller låsa upp batteriet från ramen och ladda upp batteriet var som helst. Kör du slut på batteriet och låter den vara oladdad en längre tid så kan du skada batteriet permanent. Det är viktigt att du underhållsladdar batteriet kontinuerligt.


Hur lång tid tar det att ladda batteriet?

Från tomt till fullt tar det ca 5 timmar.


Hur lång livslängd har batteriet?

Med ca 900 laddningar och en genomsnittlig cykeldistans på 60km per laddning (lågt räknat) så kan du cykla 54.000 km. Så du kan i praktiken cykla mer än ett varv runt jorden innan det är dags att byta batteri.


Hur vet jag aktuell laddningsnivå på batteriet?

En LED-laddningsindikator, som finns både på styret och på batteriet, indikerar den återstående laddningsnivån.


Måste jag ha hjälm när jag cyklar på en elcykel?

Nej, det behöver du inte. Vanliga ”cykelregler” gäller. Däremot rekommenderar vi att alltid använda en cykelhjälm, vare sig du cyklar på en vanlig cykel eller en elcykel.


Jag är intresserad av en förmånscykel, hur går jag tillväga?

Förmånscykel är en fantastisk förmån som en arbetsgivare kan ge sina anställda. Fördelarna är många, tex får arbetsgivaren friskare och mer hälsosam personal och samtidigt bidrar ni till en bättre miljö med mindre bilburen trafik! Du kan läsa mer om företagsleasing och förmånscyklar genom att klicka här.


Hur mycket kostar det med en förmånscykel?

Med bruttolöneavdrag så är det praktiskt taget nästan kostnadsneutralt för arbetsgivaren. Kostnaden för den anställde varierar givetvis på vilken cykel man väljer. Du kan finna några räkneexempel om du klickar här.


Vad händer om min förmånscykel blir stulen?

I leasingavtaler så ingår det en försäkring som täcker stöld och skador. Om din elcykel skulle stjälas så erhåller du en helt ny via försäkringen. Självrisken är endast 1.500kr


Vad innebär regeringens elcykelpremie om 25%?

Vi är otroligt glada att regeringen har insett att elcykel är framtiden! Kort sagt så innebär det att om du köper en elcykel så får du en premie på 25 procent av kostnaden. Ersättningen gäller retroaktivt för elcyklar inköpta från och med den 20 september 2017. Högsta belopp för ersättning är 10 000 kronor. Du kan läsa mer om elcykelpremien genom att klicka här.


Finns det någon möjlighet att få provcykla en Wattitud elcykel?

Absolut! Ring oss på 021 – 123 222 eller skicka ett mail till info@wattitud.se så ska vi lösa något bra!