Wattitud | FAQ
VELO ELECTRIQUE
VELO ELECTRIQUE
1442
page-template-default,page,page-id-1442,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

FAQ


Hur fungerar elassistans?

Den elektriska assistansen aktiveras när du trampar på pedalerna. Fem olika nivåer av eldriv finns på samtliga elcyklar och maximal hastighet uppgår till 25 km/h. Givetvis kan du även stänga av elen för att nyttja den härliga känslan av en ”vanlig” cykel.


Hur länge klarar sig batteriet på en laddning?

Du kan cykla 70-80 kilometer med ett 17 Ah batteri. Distansen kan påverkas beroende på underlag, temperatur, terräng samt förarens vikt. Batteriet i samtliga elcyklar är Li-ion batterier (litium), ett kraftfullt batteri som du kan ladda mer än 900 gånger.


Hur laddar jag batteriet?

Laddare till batteriet medföljer och ansluts till ett vanligt vägguttag. Du kan antingen ladda batteriet när det sitter i cykeln eller ta loss det från ramen och ladda det varsomhelst. För att undvika att batteriet tar slut helt är det viktigt att underhållsladda det kontinuerligt, för längsta möjliga hållbarhet.


Hur lång tid tar det att ladda batteriet?

Från tomt till fullt tar det ca 5 timmar.


Hur lång livslängd har batteriet?

Med cirka 900 laddningar och en genomsnittlig cykeldistans på 60 kilometer per laddning (låg beräkning) kan du cykla 54 000 kilometer. Mer än ett varv runt jorden innan det är dags att byta batteri.


Hur vet jag aktuell laddningsnivå på batteriet?

På elcykelns styre sitter en skärm som berättar den återstående laddningsnivån. Även på batteriet kan du se det.


Måste jag ha hjälm när jag cyklar på en elcykel?

Nej, det behöver du inte – men vi uppmuntrar till att värna om kroppen och huvudet!


Jag är intresserad av en förmånscykel, hur går jag tillväga?

Förmånscykel är en fantastisk tillgång för en arbetsgivare att erbjuda sina anställda. Läs mer här, boka en provcykling här eller kontakta oss direkt med dina frågor. Vi hjälper gärna till!


Hur mycket kostar det med en förmånscykel?

Med bruttolöneavdrag så är det praktiskt taget nästan kostnadsneutralt för arbetsgivaren. Kostnaden för den anställde varierar givetvis på vilken cykel man väljer. Du kan finna några räkneexempel om du klickar här.


Vad händer om min förmånscykel blir stulen?

I leasingavtaler så ingår det en försäkring som täcker stöld och skador. Om din elcykel skulle stjälas så erhåller du en helt ny via försäkringen. Självrisken är endast 1.500kr


Vad innebär regeringens elcykelpremie om 25%?

Om du köper en elcykel får du 25% avdrag på kostnaden. Ersättningen gäller retroaktivt för elcyklar inköpta från och med den 20 september 2017. Högsta belopp för ersättning är 10 000 kronor. Du kan läsa mer om elcykelpremien genom att  klicka här.


Finns det någon möjlighet att få provcykla en Wattitud elcykel?

Givetvis! Ring oss på 021 – 123 222 eller skicka ett mail till info@wattitud.se